06 271 93 812
Klantenservice
Offerte aanvragen

Onze houtsoorten

Bij panelenfabriek.nl bieden we panelen in diverse houtsoorten aan. Lees hieronder alles over onze houtsoorten. Heb je een vraag over een houtsoort? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Hardere houtsoort

Beukenhout

Beukenhout staat bekend als een harde houtsoort en kenmerkt zich als hardhout. Het is een houtsoort welke veel wordt gebruikt bij het maken van meubels. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt als parket of laminaat. Het vochtpercentage van het hout ligt tussen de 8 en 12%.

 

Daarnaast staat beukenhout erom bekend dat het bijna niet splintert en laat beukenhout zich gemakkelijk buigen. De kleur van het hout varieert. Dit is afhankelijk van de herkomst van het beukenhout. Dit varieert van een wat wittere kleur tot aan licht geelbruin.


Makkelijk te bewerken

Eikenhout

Een van de meest bekende houtsoorten is het eikenhout. Eikenhout is over het algemeen redelijk makkelijk te bewerken ondanks dat het hout sterk en hard is. Het vochtpercentage van het hout ligt tussen de 8 en 12%.

 

Dit is ideaal voor massief hout en dus ook het eikenhout. Van nature heeft eikenhout geelbruine tot donkerbruine kleur.

Hier kan je een link invullen

Erg sterk!

Essenhout

Essen hout staat erom bekend dat het een erg sterke houtsoort is. De kleur van het hout van essen varieert van wit tot geelachtig. Daarnaast is essenhout gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is om te gebruiken voor panelen. Het vochtpercentage van het hout ligt tussen de 8 en 12%.

 

Verder wordt de houtsoort ook veel gebruikt bij het maken van meubels.

Hier kan je een link invullen

Mooi en stabiel

Mahoniehout

Mahonie is een bekende houtsoort. Het staat erom bekend dat het mooi en stabiel hout is. Het wordt veel gebruikt bij het maken van meubels, maar ook het maken van boten wordt veel gedaan met dit hout. Het vochtpercentage van het hout ligt tussen de 8 en 12%.

 

Mahoniehout is te herkennen aan de roodbruine kleur van het hout. Daarnaast staat mahoniehout er ook om bekend om een erg duurzaam hout type te zijn en zijn mahonie meubelpanelen gemakkelijk te bewerken.

Hier kan je een link invullen

Warme uitstraling

Notenhout

Notenhout heeft over het algemeen een erg warme uitstraling. Het staat bekend als een harde en sterke houtsoort. Daarnaast heeft notenhout een erg natuurlijke uitstraling. Notenhout wordt gekenmerkt door de warme kleur van het hout.

 

Het vochtpercentage van onze noten panelen ligt tussen de 8 en 12%. Dit is perfect voor massief noten meubelpanelen.

Hier kan je een link invullen

Trendy houtsoort

Gerookt Eiken

Een van de meest bekende houtsoorten is eikenhout. Eikenhout is over het algemeen redelijk makkelijk te bewerken ondanks dat het hout sterk en hard is. Het vochtpercentage van het hout ligt tussen de 8 en 12%. Dit is ideaal voor massief hout en dus ook voor het eikenhout.

 

Het gerookte eiken is door en door gerookt, dit betekent dat als je het gaat schuren de kleur niet veranderd. Gerookt eiken heeft een wat meer bruinachtige kleur ten opzichte van niet gerookt eiken.

Hier kan je een link invullen!